HAPPY NEW YEAR

Time wait for no one

Thông tin Admin

Admin: Nguyễn Thanh Xuân
Sinh Nhật: 18-05
Ảnh admin: Đây nè
Đơn vị công tác: THCS Lũng Pù-Mèo Vạc-Hà Giang
Chuyên môn: Tiếng Anh
Địa chỉ: Lũng Pù-Mèo Vạc-Hà Giang
Liênhệ Email: xuanlpu@gmail.com.vn
Gửi ý kiến cho admin
TẠI ĐÂY

ĐT: 0972. 320. 827

Chat với chủ nhà

Hỗ trợ trực tuyến

  • (Nguyễn Thanh Xuân - 0972320827)

Tài nguyên dạy học

Thống kê

  • truy cập   (chi tiết)
    trong hôm nay
  • lượt xem
    trong hôm nay
  • thành viên
  • Thành viên trực tuyến

    0 khách và 0 thành viên

    MỜI QUÝ KHÁCH DÙNG TRÀ

    Phượng hồng

    Hoa xuân

    Lời hay ý đẹp

    Địa chỉ tham khảo

    TIN TỨC


    ZING MP3 online


    xuan





    Chúc thầy cô luôn vui vẻ và hạnh phúc.

    Gốc > Viet Nam - People and Culture ( In English ) >

    Rolled Rice Pancake or Bánh Cuốn

    Among other members of the extended noodlefamilybánh cuốn almost ranks first. It is a paper-thin steamed rice flour pancake, much like delicate sheets of fresh rice noodles. The pancakes are plucked off of the linen steamer base, and immediately rolled with minced pork and mushrooms, then piled on a plate, sprinkled with deep fried shallots, snipped with scissors into bite sized sections, and topped with fresh herbs such as cilantro or Vietnamese basil. A plate of bánh cuốn is a light dish traditionally eaten as breakfast in Hanoi but now can also be found as a late night snack.

    banh cuon

    To eat, dip a section of rolled noodle goodness into the accompanying warm fish sauce broth, brightened with a squeeze of fresh lime. You can also pick the leaves off the herbs and add them to the dipping sauce, grabbing a leaf or two as you dip, or you can follow each bite with a chaser of herbs. Bánh cuốn are often eaten with different sides of pork sausages, including sheets of an orange hued, roasted cinnamon sausage calledchả quế.

     Where to find it?
    A short walk north of Hàng Da Market and Hàng Điếu street will bring you to Bánh Cuốn Thanh Vân, just look for the bánh cuốn station—two large covered steaming pots—out front along the sidewalk. Just take a look! The practiced hands keep the bánh cuốn rolling out with experiences, alternating seamlessly between spreading the thin batter on the linen base of one steamer, then at right time, turning to the other to peel the delicately steamed pancake off the linen base with a bamboo stick. By the time the batter is spread on its newly emptied linen base, the pancake in the first steamer is ready and waiting. With only 6 tables nestled inside the small open storefront, the pace never slows. Serving 7AM-1PM and 5PM-11PM.

    No. 14 Hàng Gà street, between Hàng Mã and Hàng Vải (the Hàng Vải corner is lined with bamboo ladders and poles). It is located on the west side of the street, not far from where the street name changes from Hàng Cót to Hàng Gà.

    Quán Ăn Ngon, No.18 Phan Bội Châu Street, also does a very respectable version of bánh cuốn.


    Nhắn tin cho tác giả
    Nguyễn Thanh Xuân @ 17:06 26/07/2011
    Số lượt xem: 1249
    Số lượt thích: 0 người
    Avatar
    Lâu lắm rồi mới ghé thăm thầy Xuân được. Chúc thầy cuối tuần vui vẻ, hạnh phúc bên gia đình và người thân.
    Avatar
    TX cảm ơn thầy Dũng nhé. Chúc thầy cuối tuần nhiều niềm vui
    Avatar
    Cuối tuần chúc anh nhiều niềm vui và tràn đầy hạnh phúc!
    Avatar
    Cảm ơn thầy Hải nhé. TX cũng chúc thầy tràn đầy niềm vui những ngày cuối tuần
    Avatar

    Code THÀNH VIÊN VIOLET tặng thầy để giao lưu cùng nhiều thành viên khác

    <center><iframe src=
    "http://users10.Jabry.com/duythach/thanhvien/thanhvienviolet.htm"
    width="180" height="450" name="violet" scrolling="no" border="0"
    frameborder="0"></iframe></center>

    Avatar
    TX cảm ơn thầy nhé
    Avatar

    2 khách và 1 thành viên

    Avatar

    TVM xin chao thay TX chuc thay nhung ngay cuoi nam nhieu niem vui.

    Avatar

     

    Chuc thay sinh nhat vui ve!

     
    Gửi ý kiến